dinsdag 11 september 2012

Bio Groom Producten


Wij proberen steeds hondeneigenaars zoeken naar de juiste shampoo voor uw hond... Aangezien niet elke shampoo & elk merk dezelfde is... Vandaag nemen we het Amerikaanse merk Bio-groom eens onder het vergrootglas... we bekijken de shampoo's van dit merk en zien voor welke honden deze geschikt zijn.

Om op zoek te gaan naar een goede shampoo voor uw hond moet je rekening houden met zijn vacht en wat je zelf wil bereiken 1. welke soort vacht? Ruwharige rassen, of rassen die behoefte hebben aan volume zoals bijvoorbeeld poedels hebben een andere shampoo als honden met bijvoorbeeld lange vachten die mooi moeten gaan hangen Ook de kleur van de vacht kan een rol spelen, in sommige gevallen willen we de natuurlijke kleur van onze hond zijn vacht versterken, of zijn er bij witte hondjes gele verkleuringen ontstaan die we liever niet zien. Soms zijn er ook honden met vachtproblemen of vachten die extra ondersteuning nodig hebben... We kijken hieronder verder:

 Keuze volgens vachtsoort:
  • Ruwharige vacht zoals ruwharige terriers: Wiry Coat Shampoo
  • Volume vacht zoals poedels: Extra body Texturizing Shampoo
 Keuze volgens vachtkleur:
  • Wit: Super White shampoo - Coat Brightening
  • Zwart: Ultra Black - Color Enhaced
Keuze bij vachtproblemen
  • Bij jeuk: Natural Oatmeal Anti-Itch Shampoo 

Bio Groom Wirey Coat Shampoo: Dit is een shampoo die gebruikt wordt bij draadharige terriërs of andere ruwe vachten.  Met dit product kan men probleemloss een harde vacht goed verzorgen zonder hem te zacht te maken. De vacht word weer proper zonder schade te brengen aan de originele (ruwe) haarstructuur.  De kleuren worden geaccentueerd en de hond ruikt weer fris.  Verdunning 1/4

Bio groom Extra body shampoo: Speciaal voor rassen met een extra dikke vacht.Deze shampoo zorgt voor een volle vacht.  Hij reinigt de huid en vacht netjes en het rijkelijke sop kan je gemakkelijk uitspoelen.
De shampoo heeft een rijke proteïne formule en bevat cosmetische ingrediënten hierdoor zal het haar niet beschadigd worden. En door zijn samentelling verminderd het ook klitvorming.
Het allergrootste voordeel is dat U uw hond hond zelfs 1 dag voor de show in bad stoppen. Verdunning 1/4



Wordt vervolgd.....




Deze shampoo's zijn bij ons bestelbaar onder de caterie shampoo's Biogroom.


Plakkerige hondenoortjes

Regelmatig treffen wij mensen aan die problemen hebben met de vettige oortjes na een oorontsteking bij hun hond.  Mensen proberen deze vaak uit te wassen met shampoo maar dit blijkt echter geen resultaat te hebben.  Enkel frustratie bij de hondeneigenaar en even vettige ooortjes :-) Ook in het salon zien wij regelmatig vettige oortjes als gevolg van de producten ter behandeling van een oorontsteking.

Met shampoo's krijg je dit niet weg, zelfs niet met de diepreinigende. Dit is omdat de meeste shampoo's zelf oliën als basis hebben.. De enige oplossing die wij mensen kunnen aanraden is het uitwassen van de haren met een beetje dreft! Een echte huis-tuin-keuken oplossing dus :-) Gebruik niet teveel dreft, en probeer zo weinig mogelijk haren hiermee te wassen... want echt goed is het natuurlijk niet.