woensdag 22 augustus 2012

KONG Recepten (Part I)





Aangezien we weten dat veel honden echte KONG-fans zijn... en onze blog lezers hopelijk echte keukenprinsen & princessen; geven we hier enkele leuke KONG-Recepten.  In onze vorige Blog kan je   enkele ijskoude Kongrecepten herlezen...

 Kong Regular : Nog een makkelijk Kong-recept. Begin met een lege, schone Kong. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, versper je de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening. Smullen maar!
 
 MonkeyKong : Begin met een lege, schone Kong. Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal je hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is.
Voor de goede orde: pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.


 Super MonkeyKong: boterham pindakaas
Alweer zo’n makkelijk Kong-recept! Begin met een lege, schone Kong. Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen. Voor extra moeilijkheidsgraad vries je de Kong vervolgens in!

 

FruityKong: geprakte banaan en brokken
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Begin met een lege, schone Kong. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg de reguliere hondenbrokken toe en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Klaar is kees!


Kong d’oeuf: gestolde ei en brokken
Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Begin met een lege, schone Kong. Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten


 **** CheesyKong: gesmolten kaassnippers en brokken
Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Begin met een lege, schone Kong. Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft.